Magunkról
magunkról

 


Lakásszövetkezetünk jogelődje a Centenárium Ifjúsági és Munkás Lakásépítő - Fenntartó Szövetkezet 1972. március 11-én alakult.

A cél az volt, hogy a lakótelep a KISZ budapesti Bizottsága és a Szakszervezetek Budapesti Tanácsa védnökségével társadalmi összefogással valósuljon meg. A lakásokat a védnökök osztották el a budapesti vállalatok, intézmények között, fiatalok és dolgozók jutottak lakáshoz. Legnagyobb számban az IKARUS és EMG dolgozói lettek építtető szövetkezeti tagjaink.

Viharos évek után 1974-ben indult fejlődésnek a szövetkezet, melynek eredményeként 1976. novemberében a Centenárium IfjÚsági és Munkás Lakásépítő - Fenntartó Szövetkezet és az Ond-vezér Munkás Lakásépítő szövetkezet egyesült, Összefogás Ifjúsági és Munkás Lakásépítő - Fenntartó Szövetkezet néven. 1992-ben Összefogás Lakásszövetkezet névre rövidítettük nevünket.

Budapest XVI. kerületében 40 év alatt három lakótelepet építettünk, telepszerű, többszintes magánerős keretek között. A Centenárium lakótelepen 2572, az Ond-vezér lakótelepen 468, az Ostoros - Bóbitás Úti lakótelepen 277 lakást és egy teremgarázst építettünk.

építkezéseinket a beruházást lebonyolító irodánkkal végeztük, melynek eredményeként lakásaink négyzetméter ára a mindenkori piaci árnál 25-30 %-kal kedvezőbbek voltak. építkezéseink során sok nehézséggel kellett megküzdenünk, de a határidő csÚszások ellenére minden megkezdett építkezésünk kulcsátadással végződött és tagjaink minden befizetett forintjával mindig korrekt módon elszámoltunk.

A kulcsátadás után épületeink üzemeltetése és fenntartása lett szövetkezetünk fő feladata. Tevékenységünk ma már 71 épület 3317 lakásának/üzletének üzemeltetésére, a fenntartással összefüggő feladatok és a szükséges karbantartási, felÚjítási munkák elvégzésére terjed ki. Bevezettük a LÉPCSŐHÁZI elszámolást, ami egyedülálló az országban.

Lakásszövetkezetünk munkáját 7 fős Igazgatóság - annak elnöke - irányítja, a 3 fős Felügyelő Bizottság ellenőrzése mellett. A mindennapos feladatokat a szövetkezet 10 fős munkaszervezete végzi az ügyvezető igazgató vezetésével.

Rendelkezünk egy 4 főt számláló karbantartó műhelyel, mellyel tagságunk megrendeléseit és lakóépületeink javítási munkáit végezzük el.

Minden év első negyedévében küldöttgyűlést tartunk, ahol lakásszövetkezetünk legfelsőbb fórumán Igazgatóságunk beszámol a végzett munkájáról, a választott tisztségviselő KÜLDÖTTEKnek. A küldöttgyűlésekre minden alkalommal kiadtuk az „összefogás Lakásszövetkezeti Tájékoztató” című anyagunkat, mely anyagban beszámoltunk a végzett munkáról, a gazdálkodás részletei, eredményei így mindenki számára megismerhetővé váltak. Küldöttgyűléseinket mindig nagy érdeklődés kísérte, melyet a magas részvételi arány - utóbbi években 75-80 % - is jól reprezentál. Az elmúlt évtizedekben küldöttgyűléseink mindig határozatképesek voltak soha nem kellett megismételni azokat. Ez a tény a mindenkori Igazgatóság, a Munkaszervezet és a KÜLDÖTTEK munkájának közös eredménye.

Weblapunkkal tagtársaink tájékoztatását szeretnénk javítanil.

 

© FLASH-COM KFT. 2024. MINDEN JOG FENNTARTVA!
HÍRLEVÉL FEL- ÉS LEIRATKOZÁS: