tájékoztatók

 


Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy lakásszövetkezetünk 2018. március 26-án eredményes zárszámadó küldöttgyűlést tartott, melyen a mandátummal rendelkező küldöttek 85 %-a vett részt.

Az Igazgatóság beszámolóját a 2017. évi tevékenységről és a 2018. évi tervekről a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta.

beszámoló   táblázatok  határozatok


 

Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy lakásszövetkezetünk 2017. március 27-én eredményes zárszámadó küldöttgyűlést tartott, melyen a mandátummal rendelkező küldöttek 84 %-a vett részt.

Az Igazgatóság beszámolóját a 2016. évi tevékenységről és a 2017. évi tervekről a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta.

beszámoló   táblázatok  határozatok

 


 

 

ENERGETIKA TANÚSÍTVÁNY

A Kormány 176/2008. (VI.30.) rendelete alapján kötelező lett 2012. január elsejétől az energetikai tanúsítvány az 50 m2–nél nagyobb hasznos alapterületű lakóingatlanok eladása esetén és egy évnél hosszabb időre történő bérbeadáskor is.
A lakás, illetve ház üzemeltetésének költségéről tanúskodó okmány, amely a háztartási gépekhez, illetve készülékekhez hasonlóan A+, A, B, C, D, E, F, G, H. I kategóriák szerint minősíti az ingatlan fogyasztását, nemcsak a vásárlóknak és a bérlőknek ad hiteles képet, de rendkívül hasznos információ lehet az energetikai felújítást tervezőknek is.
A tanúsítvány 10 évig érvényes, abban az esetben viszont, ha a tanúsítvány érvényességi ideje alatt az épületre vonatkozó jogszabályban meghatározott követelmény érték megváltozik, akkor az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni.
A 15-30 ezer forintba kerülő energiacímke hamarosan egy fontos pluszinformációt, jó esetben vonzerőt jelent majd a megvásárolni kívánt lakással kapcsolatban.
Másrészt az állami kamattámogatású hitelek igénylése esetén, valamint lakásépítési támogatáshoz viszont kötelező a legalább B energetikai osztályú ingatlanról tanúskodó bizonyítvány bemutatása, annál gazdaságtalanabbul működtethető ingatlanra ugyanis nem adnak már támogatást.
Az e-tanúsítvány azonban a felújítási piacon várhatóan magától is elterjed majd, hiszen a tervezett beruházás költségvetéséhez képest minimális összegért megtudható belőle, hogy mit érdemes az épületen felújítani, vagyis spórolni is lehet általa.
Bővebb tájékoztató a MAGYAR KÖZLÖNY 2008/96. kiadásában található az 5908-5915-ig terjedő oldalakon.